Voorste kruisbandreconstructie

Operatie
Bij een reconstructie van de voorste kruisband kunnen verschillende operatietechnieken gebruikt worden bij FysioVillage hebben we ervaring met alle technieken. De experimentele Ligamys-methode hebben we zien opkomen en snel weer zien verdwijnen. De meest gangbare methode is om de nieuwe kruisband te maken van een pees van de hamstring, maar ook de pees van de quadriceps of de patellapees kunnen gebruikt worden. Ook kan er voor de reconstructie gebruik worden gemaakt van een donorpees. Deze operatietechnieken van de voorste kruisband worden met regelmaat gecombineerd met verschillende aanvullende operatietechnieken zoals een Lemaire plastiek, meniscectomie of meniscopexie.

Behandeling
De werkwijze is zeer professioneel en gestructureerd georganiseerd. Dit verhoogd de kans op een succesvolle revalidatie. De basis van deze revalidatie ligt vast in een uniek protocol, afhankelijk van de resultaten van testen en metingen die gedurende de revalidatie worden uitgevoerd kan dit protocol worden bijgesteld naar de behoefte van de revalidant. De revalidatie duurt ongeveer 12 maanden met een intensiteit van 2-3 behandelingen per week. De afbeelding onder aan deze pagina geeft grofweg aan hoe de revalidatie er uit ziet. Bij FysioVillage zijn alle factoren voor een goed revalidatieproces aanwezig. Om de kans op een herhaling van de blessure zo klein mogelijk te maken wordt op basis van testen en metingen beoordeeld of een terugkeer naar de gewenste sport verantwoord is

Ervaring
Bij FysioVillage is er bovengemiddeld veel ervaring met de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie. De specialistisch fysiotherapeut heeft meer dan 300 patiënten na een voorste kruisbandreconstructie geholpen in de revalidatie. Ook is er meerdere malen en bij verschillende chirurgen meegekeken tijdens de operatie (zie ook de eigen foto's hiernaast). Hiervoor kunnen veel vragen over de operatie worden beantwoord.

Jeffrey heeft tijdens zijn stage bij FCSB (Steaua Boekarest) ook enkele revalidanten gezien die door dokter Mariani zijn geopereerd. Door deze Italiaanse orthopedisch chirurg is ook Memphis Depay geopereerd. Voor de reguliere sporter is dit geen verantwoord voorbeeld, omdat deze revalidatie erg agressief is met te veel risico´s voor de meeste revalidanten. Maar voor de ervaring, creativiteit en verdere professionalisering een zeer nuttige ervaring.

Tip
Begin voor je operatie (pré-operatief) al met trainen. Bij FysioVillage weten we precies aan welke voorwaarden je moet voldoen om de operatie zo goed mogelijk in te gaan en om de kans op een succesvolle start na de operatie te optimaliseren.

 

Heeft u nog vragen of wilt een afspraak inplannen? Neem laagdrempelig en vrijblijvend contact op.

 

Verloop van de voorste kruisband

 

 

Preparatie nieuwe voorste kruisband (eigen foto)

 

 

Animatie van de plaatsing van de nieuwe voorste kruisband

 

 

Lemaire plastiek (eigen foto)

Dit is een schematische weergave om u een indruk te geven. In werkelijkheid lopen deze fases nog meer in elkaar over.