Jeffrey Rutten

Fysiotherapeut 

Sportfysiotherapeut, MSc.

Manueeltherapeut, MSc.

Oprichter en Eigenaar FysioVillage

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlRutten, J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Samenvatting

Jeffrey is op masterniveau afgestudeerd als sportfysiotherapeut en manueeltherapeut. Tijdens zijn opleiding en loopbaan heeft hij veel ervaring opgedaan in de sportfysiotherapie. Voor complexe blessures draait hij zijn hand niet om. Naast zijn opleiding heeft hij stages voltooid bij nationale en internationale professionele voetbalclubs. Jeffrey stemt het behandeldoel samen met u af en streeft er naar om met u dit doel te behalen. Een behandeling bij Jeffrey kenmerkt zich door plezier, waardevolle therapie met inzicht en overzicht in het 'hoe' en 'waarom'.

"Ik wil u niet het idee geven dat u iets weer kunt, maar wil u laten ervaren dat u het kunt" - Jeffrey Rutten -

Meer informatie over Jeffrey vindt u hieronder.

 

Specifieke vaardigheden:

 • Diagnostiek en behandeling van sportblessures
 • Preventieve screening op blessure risico bij sporters
 • Revalidatie na een operatie
 • Manueel therapie
 • Dry Needling

Opleidingen:

 • 2019 – 2020: Manueel therapie - Master Musculoskeletale Revalidatie uitstroomprofiel Manueel, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen
 • 2016 – 2019: Sportfysiotherapie - Master Musculoskeletale Revalidatie uitstroomprofiel Sport, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen (Masterthesis en Innovatietraject: Revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie: Wordt je een tobbende sporter of revalideer je als een topsporter?)
 • 2007 – 2012: Fysiotherapie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen. Minor: Pijn!

Interessante aanvullingen

 • TEAM NL: fysiotherapeut judobond
 • Nationale voetbalteam Afghanistan: fysiotherapeut kwalificatie Azië cup 2023
 • TOP Oss: fysiotherapeut 1e selectie 2021-2022
 • FCSB (voormalig FC Steaua Boekarest): meekijken bij de medische staf van de eerste selectie.
 • KNVB: stage t.b.v. master sportfysiotherapie

Cursussen:

 • 2024: Introductiecursus echografie
 • 2021: Webinar Hamstring letsel
 • 2020: Voetbal Medisch symposium 2020
 • 2019: ‘Verander je kijk op voorste kruisbandrevalidatie’
 • 2016: Dry Needling kaak en hoog cervicaal
 • 2016: Basiscursus diagnostiek en revalidatie van de schouder bij (bovenhandse) sporters
 • 2015: Dry Needling wervelkolom
 • 2014: Dry Needling extremiteiten
 • 2014: Medical Taping Concept
 • 2008: Tapen en bandageren

Werkervaring:

 • FysioVillage, 2021-heden
 • Xpert Clinics Orthopedie (voorheen Annatommie MC), 2013-heden
 • TOP Oss, 2021-2022
 • Fysiotherapie van Kuppenveld, 2013-2014
 • Fysiotherapie Rosinga. 2013-2014

Links naar Jeffrey

 

BIG-nummer:    9915751604
AGB-code:          04122808

Jeffrey in de kleedkamer van FCSB tijdens zijn stage bij Steaua Boekarest

 

Jeffrey in actie tijdens het voetballen

 

Jeffrey gehuld in een toga ondertekent zijn masterdiploma

 

Jeffrey in actie tijdens het uitoefenen van zijn sport, voetbal.

 

Vitesse B1 met o.a.: Jan Jongbloed (trainer), Ricky v. Wolfswinkel, Eloy Room, Nicky Kuiper, Kevin v. Diermen en Wiljam Pluim.

Welke opleidingen heb je gevolgd?
In 2012 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut (BSc.) afgerond. Na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan heb ik besloten om mezelf verder te ontwikkelen met de master musculoskeletale revalidatie. Vanaf 2019 mag ik mezelf sportfysiotherapeut noemen en in 2020 heb ik de opleiding tot manueeltherapeut voltooid. Het musculoskeletale deel waarin alle delen van de fysiotherapie samen komen, heb ik als een zeer waardevol ervaren.

Naast mijn opleidingen heb ik nog verschillende cursussen en webinars gevolgd, zoals dry needling, medical taping, schouderklachten bij bovenhandse sporters en verschillende congressen en scholingen over de revalidatie van sportblessures (zie cursussen). De voornaamste doelgroepen die ik behandel hebben orthopedische klachten (spieren, botten, gewrichten, pezen, banden), met name sporters met klachten of beperkingen en revalidanten na een voorste kruisbandreconstructie.

Waar heb je gewerkt?
Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Annatommie MC. Een multidisciplinair centrum voor orthopedische klachten. Tijdens mijn werk overleg ik direct met orthopedische chirurgen, sportartsen, echografisten, röntgenlaboranten en podotherapeuten indien dit nodig is. Bij Annatommie MC behandel ik zowel de standaard spier- en gewrichtsklachten als revalidatietrajecten na een voorste kruisbandreconstructie, kijkoperatie en prothesiologie. Ik werk hier nog altijd met veel plezier.

Wat kenmerkt jouw behandeling?
In mijn behandeling heb ik een aantal speerpunten, namelijk: een kwalitatief goede behandeling uitvoeren, eerlijkheid, persoonlijke benadering, inzicht en overzicht. Ik vind dat er na 3-4 behandelingen een verschil op moet zijn getreden in het karakter van de klacht van de patiënt, mits dit realistisch is. Indien er geen verandering in het klachtenpatroon is, zal er overleg plaats vinden tussen de patiënt en therapeut om te evalueren of we nog voor de beste aanpak van de klachten hebben gekozen. Vervolgens kunnen we de behandeling aanpassen, de behandeling te continueren of de patiënt gericht door te verwijzen.
Een patiënt krijgt bij mij inzicht in zijn klacht door uitleg over de klacht en overzicht geef ik door metingen te met enige regelmaat uit te voeren.

Doe je zelf aan sport?
Ik voetbal mijn hele leven al. In de jeugd heb ik de keuze gemaakt om keeper te worden. Dit ging zo goed dat ik twee jaar in de jeugdopleiding van Vitesse heb mogen spelen. Vanuit dit team zijn veel jongens doorgebroken in het betaald voetbal. Enkele namen van dit talententeam die het betaald voetbal hebben gehaald zijn: Ricky van Wolfswinkel, Nicky Kuiper, Jop van der Linden, Wiljam Pluim en Eloy Room. Marco van Ginkel en Davy Propper waren een jaartje jonger, maar ook deden af en toe mee. Het was een zeer goede lichting en we werden kampioen. De wedstrijd om het landskampioenschap verloren we helaas van FC Utrecht. Nadat het avontuur bij Vitesse heb ik voor verschillende amateurclubs gespeeld van het hoogste amateurniveau tot de vierde klasse. Je kan dus wel stellen dat ik wat mee heb gemaakt in de voetbalwereld.

Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven als persoon?
Een rustig persoon met een luisterend oor. Wanneer er ruimte en behoefte is aan iets nieuws ben ik ondernemend. Dat is ook de reden dat ik FysioVillage ben gestart. Na mijn opleiding had ik wat meer tijd en ik zag hoe sommige spelers bij mijn club aan het sukkelen waren met blessures. Voor hen en alle andere sporters wil ik een aanvulling zijn op de revalidatie. De basis van een revalidatie is vaak goed, maar bijna geen enkele therapeut heeft de tijd en ruimte om sport specifiek te revalideren. Het gevolg is dat veel revalidanten niet volledig gerevalideerd worden en niet terug keren in de sport, het oude sportniveau of weer in blessures vervallen. Dit gat wil ik opvullen met FysioVillage.
Verder ben ik een open persoon, die wanneer de situatie dit toelaat, ook houd van een dolletje. Plezier op en in je werk is belangrijk.