Blessure risicoanalyse bij sporters

Voorkomen is beter dan genezen
Deze titel is een klassieke dooddoener, maar iedereen zal het ermee eens zijn. Niemand wilt geblesseerd zijn. Helaas horen blessures bij sport. Om de kans op een blessure zo klein mogelijk te maken biedt FysioVillage een uitgebreide blessure risicoanalyse aan.

Wat houdt de blessure risicoanalyse in?
Het betreft een zeer uitgebreide screening. De duur van de testen bedraagt ongeveer een uur. Na afloop worden de uitslagen beoordeeld en volgt er een advies aan de hand van de rapportage. Het verwerken van de gegevens en het schrijven van de conclusie en het eventuele advies zal ongeveer een half uur duren. Deze rapportage krijgt u mee. Indien noodzakelijk en mogelijk kunnen enkele zinvolle oefeningen worden doorgenomen.

Samengevat: de totale duur is 1,5 uur. U wordt uitgebreid getest en na afloop worden de testuitslagen, conclusie en advies besproken. Tevens ontvangt u een rapportage om thuis nog eens rustig door te lezen.

Voor wie?

  • Sporters van alle leeftijden en alle sporten die preventief aan de persoonlijke fitheid willen werken.
  • Het is extra interessant voor spelers en speelsters die vaak blessures of pijntjes hebben.
  • Sporters na zware blessures (bijvoorbeeld na een voorste kruisbandreconstructie) om de kans op een herhaling van de blessure te beperken (advies: 6, 12, 18, 24 en 36 maanden na de laatste fysiotherapie behandeling).
  • Na de zomer- of winterstop aan het begin van de voorbereiding.

 

Kosten

Afhankelijk van uw verzekering. Neem hiervoor contact op met FysioVillage.