Over FysioVillage

Waarom FysioVillage
FysioVillage is opgericht in het eerste kwartaal van 2021. Het doel van de oprichting van FysioVillage is om meer sporters op een verantwoorde wijze terug te laten keren naar de sport die ze graag beoefenen of welke ze voor een blessure beoefenden. Vooral na zware sportblessures, zoals kruisbandletsel, keren maar relatief weinig sporters terug in hun oude sport en op het oude sportniveau. Ook zie je veel sporters die na een blessure snel weer een nieuwe blessure oplopen. De transfer van de behandelruimte of oefenruimte naar het veld schiet vaak te kort. Fysiotherapeuten hebben te weinig tijd om met sporters naar het veld te gaan. FysioVillage dicht dit gat en voert deze trajecten uit met het doel zoveel mogelijk sporters terug te laten keren naar het oude sportniveau en de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Dit doel wordt gerealiseerd door een professioneel revalidatieprogramma uit te voeren met een uitgebreid testprotocol.
Daarnaast kunt u bij FysioVillage ook terecht voor alle reguliere klachten, revalidatie na een operatie, manueel therapie, dry needling, werkplekonderzoek en blessure preventie screening bij sporters (geen sport medische keuring). U kunt meer lezen over de behandelmogelijkheden van FysioVillage onder het tabblad 'BEHANDELINGEN' en 'REVALIDATIE NA EEN OPERATIE'.
Bij FysioVillage krijgt u...

  • een persoonlijke behandeling afgestemd op uw eigenschappen.
  • een doelgerichte behandeling omdat we vooraf het doel van het behandeltraject afstemmen.
  • een efficiënte behandeling, omdat de behandeling is samengesteld aan de hand van uw eigenschappen, ervaringen van de therapeut en de wetenschappelijk bewijs.
  • een behandeling die niet alleen gericht is op het verhelpen van de symptomen (bijv. pijn), maar een behandeling die ook gericht op de aanpak van de oorzaak om zo een recidief van de klachten te voorkomen en de kans op nevenklachten te minimaliseren.

Hoe kom je bij de naam FysioVillage?

FysioVillage is gebaseerd op het concept: behandelbank – gewichten – veldrevalidatie.
Dit vindt plaats in verschillende ruimtes, namelijk: behandelkamer – oefen-/fitnesszaal – sportveld.
Drie fases van revalidatie die niet zonder elkaar kunnen.
Drie ruimtes die samen één zijn.
Apart van elkaar zijn het huizen en weilanden.
Samen is het een dorp (Engels: village) waar fysiotherapie wordt bedreven.
Kortom: FysioVillage

Missie
FysioVillage is een praktijk voor fysiotherapeutische zorg van kwalitatief hoogwaardig niveau en een huiselijke sfeer. De behandeling van orthopedisch letsel vindt plaats, waarbij de nadruk op sporters ligt. Het doel is om sporters op verantwoorde wijze te laten genieten van hun sport. Een vlotte, maar vooral veilige revalidatie met een zo klein mogelijke kans op recidiefletsel staat hoog in het vaandel. Dezelfde eisen worden gesteld aan de revalidatie bij orthopedische en musculoskeletale klachten. De samenstelling van een behandelplan is gebaseerd op de voorkeuren van de patiënt, ervaringen van de therapeut en beschikbare wetenschappelijke evidentie. Binnen de revalidatietrajecten zijn inzicht en overzicht voor de patiënt belangrijke pijlers. FysioVillage maakt gebruik van een patiënt specifiek behandelplan vanuit arthro-neuro-musculaire en een bio-psychosociale invalshoek om te komen tot een complete revalidatie. Ook preventief handelen is een belangrijk deel van de werkzaamheden.

Visie
Patiënten benaderen vanuit een bio-psychosociale en arthro-neuromusculaire invalshoek met aandacht voor de hulpvraag van de patiënt en weloverwogen interventies afgestemd op het individu. Een complete revalidatie met overzicht, inzicht o.b.v. wetenschappelijke evidentie, redenatie en klinimetrie. De oorzaak van het probleem behandelen en niet alleen de gevolgen om zo een langdurig behandelresultaat te genereren. Een huiselijke sfeer en persoonlijke benadering in een maatschappij waar we steeds meer een nummer worden is erg belangrijk.